climacell® papirisolering

ISOLERING MED GENBRUGSPAPIR

Papirisolering er små papirfnug, der er produceret af gamle aviser. Mere præcist produceres det af restpartier af aviser, dvs. aviser der ikke er nået længere end til butikken. De har ikke har været omdelt, og afleveres til CWA, som er virksomheden der producerer climacell®. På CWA’s fabrik renses og findeles aviserne, hvorefter de behandles med svampedræbende og flammehæmmende midler.
I Danmark er papirisolering et relativt nyt isoleringsmateriale, til trods for at det i udlandet, især i USA, har været brugt i mere end 100 år.

DET BEDSTE MATERIALE TIL ISOLERING OG EFTERISOLERING AF LOFT

Papirisolering har en lambda-værdi på 0,038 W/(mK) og anvendes ofte til isolering og efterisolering af loft. Det kan også med fordel anvendes til indvendig isolering, bl.a. af indvendige skillevægge, skråloft eller ved indvendig isolering af de ydre vægge.

Ved isolering af lofter, er det som regel nødvendigt at hæve en evt. gangbro og etablere vindstop. Derefter blæser isolatøren papirisolering ud på loftet vha. en isoleringsmaskine. Ved denne fremgangsmåde sikrer man, at isoleringen fordeles jævnt over hele loftet og man undgår kuldebroer.
Indvendig isolering foretages ved at blæse papirisoleringen ind i væg/loft-konstruktioner af træ eller dampbremse. Det er også muligt at sprøjte papirisolering direkte på en væg sammen med vand og lim.

PAPIRISOLERING BEDST TIL LYDDÆMPNING

Papirisolering har mange fine egenskaber og vi oplever i øjeblikket en stigning i anvendelsen af papirisolering, især til isolering af loft. Papirisolering holder ikke alene på varmen om vinteren, men har ligeledes gode egenskaber i forhold til at reducere inde-temperaturen om sommeren.

Derudover har papirisolering, grundet sin høje densitet, også en rigtig fin lyddæmpende effekt. Det er derfor meget velegnet til isolering af etageadskillelse og isolering af indvendige vægge.

ISOLERING UDEN DAMPSPÆRRE

Især ved efterisolering er de fugttransporterende egenskaber vigtige at tage i betragtning. De betyder nemlig, at en tæt dampspærre ikke er nødvendig ​(læs mere her). Det er vigtigt når man efterisolerer fx. på et loft, hvor den eksisterende dampspærre sjældent er tæt og det kræver mange ressourcer at reparere eller udskifte den. Når man isolerer med papir, kan materialet optage overskydende fugt og også afgive fugten igen, det resulterer i et bedre indeklima

PRODUKTION MED VANDKRAFT GIVER ENESTÅENDE RESSOURCE REGNSKAB

Papirisolering består af genbrugsmaterialer og er derfor et meget miljøvenligt isoleringsmateriale. Ifølge et omfattende tysk studie (Isoleringsmaterialers ressourceeffektivitet i Byggeri) er papirisolering det isoleringsmateriale, der har det klart bedste ressource-regnskab. Producenten af climacell®, CWA, driver produktionsanlægget alene vha. vandkraft og producenten er certificeret i henhold dertil.  Det gør ressource-regnskabet endnu bedre!

climacell® papirisolering er CE mærket og er certificeret i henhold til det franske indeklima-mærke og IQUH-mærket.

Brandklasse B s2,d0

Kontakt os her for mere information.

Ønsker du et gratis og uforpligtende tilbud på din næste opgave? Vi kontakter dig!

Ønsker du et gratis tilbud?